Våra program

Restaurang och livsmedel

Inriktning: Bageri och konditori

Att sätta händerna i en riktigt maffig deg eller lägga sista detaljen på en väldekorerad tårta är bara några av anledningarna till att välja Restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning Bageri och konditori.

Intresseanmälan»Poängplan»

Dina tre år på Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Första året

Under det första året upptäcker du bageri- och restaurangbranschen inifrån. Du lär dig att förstå hur allt fungerar och får lära dig vilka lagar och regler som finns när man jobbar med en bageri- och konditoriverksamhet. Genom att träffa människor inom branschen, på till exempel studiebesök och mässor, får du inblick i vad som krävs av en bagare eller konditor.

Andra året

Det andra året går ut på att utveckla din inre drivkraft och förmåga att samarbeta med kollegor. Du får hjälp att hitta din egen personliga stil som bagare eller konditor. Under år två har du dessutom en lång praktik på en arbetsplats, där du kan jobba med det du är mest sugen på. Du har också möjlighet att välja kurser som ger dig högskolebehörighet.

Sista året

Under sista året ligger fokus på praktik. På en utvald arbetsplats jobbar du med det som du vill göra i framtiden. Din handledare på praktikplatsen coachar dig och ger dig ny och viktig kunskap, men är även med och sätter betyg på ditt gymnasiearbete – som har kopplingar till dina intressen och dina studier. Genom arbetet visar du att du lärt dig de tekniker som finns inom ditt yrke. Du får också göra en plan för framtiden, oavsett om du tänker jobba eller plugga vidare efter studenten.

Möjlighet att utvecklas

Här finns alla möjligheter att utveckla ditt intresse för att skapa alla tänkbara bakverk. Vi arbetar alltid från grunden, både när det gäller kunskap och råvaror, och strävar mot att arbeta med ekologiska råvaror så ofta vi kan. Programmet är väldigt varierande och du kommer få möjlighet att utveckla dina färdigheter och hitta ditt personliga uttryck.

Det vi skapar i vårt bageri säljs också i vårt café, vilket gör att du får träna på försäljning i en lugn miljö med glada och nöjda kunder.

Bageri Fria»