Våra program

El och energi

Inriktning: Dator- och kommunikationsteknik

Har du ett stort teknikintresse? Vill du hjälpa både privatpersoner och företag att förstå hur de kan använda ny teknik? Då kan El- och energiprogrammet, med inriktning mot dator- och kommunikationsteknik, passa dig perfekt.

Intresseanmälan»Poängplan»

Dina tre år på El- och energiprogrammet

Första året

Första året handlar om att upptäcka. Du får veta mer om IT-branschen och alla olika yrken som finns att välja mellan. Vi gör allt för att uppmuntra och utveckla din inre drivkraft. Du kommer därför att möta människor som jobbar med data- och serviceteknik, något som gör det lättare när du ska ta reda på precis vad det är du vill bli bra på. Ämnen du läser är till exempel webbutveckling, svenska och matematik.

Andra året

Under andra året utvecklar du dina kunskaper inom IT-teknik, IT-support, nätverk och service. Det är också här du får känna på hur det är att arbeta “på riktigt”, när du går ut på en lång praktik. På arbetsplatsen kommer du att jobba med uppgifter som ingår i ditt ämnesområde. Du kan också välja att läsa kurser som ger dig högskolebehörighet.

Tredje året

Sista året fördjupar du dina kunskaper inom nätverksteknik eller inom larm, övervakning och CCTV system. Du fortsätter med praktik på arbetsplatser där du jobbar med uppgifter som du kan arbeta med även efter studenten. Din praktikhandledare är med och sätter betyg på gymnasiearbetet som du gör under året, och som har koppling till dina intressen och programmets inriktning. Där visar du att du lärt dig de moment som finns inom ditt yrke. Du får hitta det du är bra på, utveckla det och kan vara säker på att ha en bra grund att stå på oavsett om du vill jobba eller plugga vidare

Väl förberedd för yrkesliv eller vidare studier

Vårt El- och energiprogram utmärker sig genom att utbildningen blandar studiebesök, projekt och praktik på ett sätt som gör våra elever mycket väl förberedda för att gå direkt ut i yrkeslivet efter slutförda studier. Vi arbetar ofta i projektform vilket innebär att vi lär oss genom att jobba praktiskt med olika uppgifter hämtade från yrkeslivet.