Vårt koncept

En dag på Fria

På Ystad Fria Läroverk har vi ett genomarbetat upplägg på våra skoldagar – allt för att du ska få maximalt ut av dina gymnasiestudier!

Förmiddag

Flera av våra elever börjar dagen med någon form av träning. De som läser vårt träningstillval Fys och hälsa tränar tillsammans med instruktör inom sin specifika idrott, andra tränar på egen hand i skolans gym. De som inte tränar har vanliga lektioner.

 

Lunch

Som en del i Ystad Fria Läroverks koncept gällande studier och träning äter eleverna lunch i egen skolrestaurang på Regementsområdet med ett koncept där eleverna själva bestämmer över sin lunchmeny.

Läs mer om vårt matkoncept»

Eftermiddag

Eftermiddagarna består ofta av ett eller flera lektionspass. Våra sammanhållna lektionspass innebär att en och samma lektion kan innehålla föreläsning, grupparbete, diskussion och praktiska övningar. Du får mycket tid med din lärare vilket innebär att det alltid finns hjälp att få för att komma vidare.

 

Intresseanmälan

Vill du börja på Ystad Fria Läroverk?

Vill du studera hos oss eller bara veta mer? Skicka iväg en intresseanmälan till oss så hör vi av oss när det är dags för ett Öppet Hus eller någon annan typ av prova på-aktivitet hos oss.

Intresseanmälan»