Vårt koncept

Vi fokuserar på hälsa och rörelse

På Ystad Fria Läroverk lägger vi stort fokus på hälsa och rörelse. Det finns ett samband mellan fysisk aktivitet och framgångsrika studier. Forskningsresultat från hela världen visar att den som rör på sig får bättre förutsättningar för att prestera bra i skolan.

Vi erbjuder två valmöjligheter:

Öppen träning

För dig som vill träna för att  må bättre och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg. Du deltar valfritt i öppna träningspass som skolan anordnar, utanför poängplanen.

 

Träningstillval

För dig som vill kombinera studier med träning på din egen nivå. Du tränar två till tre pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200p). Vi erbjuder träningstillvalet Fys och hälsa.

Fys och hälsa

Träningstillval

Passar alla, oavsett om du tränar för hälsans skull eller siktar på en karriär som personlig tränare eller elitidrottare. Våra kunniga instruktörer hjälper dig att lägga upp ett träningsprogram utifrån dina förutsättningar och mål med utrymme för både styrke- och konditionsträning. Du får också en teoretisk grundutbildning kring kropp och träning.

Forskning om pulshöjande träning

Vi pratar ofta och gärna om att pulshöjande träning gör dig mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Här reder vi ut hur detta funkar. Välkommen till den mänskliga hjärnans fantastiska värld.