Rekordmånga elever vill studera på Ystad Fria Läroverk: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept är”

pressrelease

2021-02-23, 07:00

Ystad Fria Läroverk har i årets preliminärval fler förstahandssökande än någonsin tidigare. Skolans rektor, Mikael Espenkrona, gläds åt beskedet: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept för ambitiösa studier och träning är”.

Årets preliminära gymnasieval i Ystad har nu stängt och resultatet visar ett stort intresse för Ystad Fria Läroverk som har det största antalet förstahandssökande någonsin.

– Det gör mig enormt glad att så många elever har oss som sitt förstahandsval. Det är ett kvitto på att vi erbjuder en bra utbildning och att skolans koncept med ambitiösa studier och träning fungerar, säger skolans rektor, Mikael Espenkrona.

Han tror att skolans framgång i preliminärvalet till stor del beror på ett lyckat och nära samarbete med näringslivet samt att fler elever och vårdnadshavare börjar inse fördelen med att kombinera ambitiösa studier och träning.

– Forskningen visar att skolans arbetssätt fungerar och det tror jag är anledningen till den här ökningen i förstahandssökande. Det är såklart väldigt roligt men det för också med sig ett stort ansvar som vi är glada att få förvalta, säger Mikael Espenkrona.

Katharina Sjögren-Edström, VD på Fria Läroverken, är glad och stolt över söktrycket till Ystad Fria Läroverk och ser antalet förstahandssökande som en kvalitetsstämpel.

– Vi arbetar kontinuerligt och målmedvetet med att göra skolorna samt våra program och träningstillval attraktiva, och det stora antalet förstahandssökande tror jag är ett resultat av det arbetet. För oss är det viktigt att ständigt förbättra och utveckla våra utbildningar, säger Katharina Sjögren-Edström.

Presskontakt

Relaterat material