Ystad Fria Läroverk flyttar till nya lokaler inför höstterminen 2025

pressrelease

2024-06-05, 08:00

Inför höstterminen 2025 flyttar Ystad Fria Läroverk till nya lokaler. De nya lokalerna är belägna endast 200 meter från nuvarande lokaler på regementsområdet och kommer att genomgå en totalrenovering för att anpassas till skolans behov. – Det känns fantastiskt att ha det här avtalet på plats även om vi flyttar först nästa sommar, säger Linda Glasnovic, rektor Ystad Fria Läroverk.

Den nya skolbyggnaden kommer att byggas om från grunden med bland annat helt ny planlösning. Skolans nya lokaler kommer, när de väl är färdiga att vara välplanerade och utformade efter verksamheten. De kommer erbjuda eleverna stora, luftiga och ljusa klassrum, samt fina elev- och rastytor. Flytten innebär också att alla skolans program kommer att samlas under ett och samma tak, vilket främjar en mer integrerad skolmiljö och en ännu högre kvalitet.

– Vi är glada över att kunna meddela denna flytt. Våra nya lokaler kommer att ge ännu bättre förutsättningar för våra elever att lyckas med både studier och träning, vilket är kärnan i vårt skolkoncept. Det känns otroligt roligt att vi hittat en så bra lösning med fina, verksamhetsanpassade lokaler, säger Linda Glasnovic, rektor Ystad Fria Läroverk.

I samband med flytten kommer även en ny extern matsal iordningsställas för eleverna på Ystad Fria Läroverk.

– Med den här flytten kan vi stärka vår vision om att kombinera hög akademisk standard med träning, och erbjuda en ännu bättre utbildningsmiljö för våra elever, säger Linda.

Presskontakt

Carl-Ola Petersson

Relaterat material