Ystad Fria Läroverk samarbetar med Karl Fredrik på Eklaholm

news

2023-04-17, 13:00

Den framgångsrike floristen och företagaren Karl Fredrik på Eklaholm samarbetar sedan en tid tillbaka med gymnasieskolan Ystad Fria Läroverk kring deras floristutbildning. Förutom att skolans elever får ha del av sin utbildning på Eklaholm fungerar Karl Fredrik som en mentor, inspiratör och rådgivare.

När det gäller utbildning råder Karl-Fredrik blivande florister att ta in så mycket som möjligt från sina lärare och att våga prova och göra fel för att sedan kunna göra det bättre. Han betonar också vikten av att ha ett bra bemötande, vara kunnig i hur man hanterar och sköter blommor (både krukväxter och snittblommor), samt vara kreativ och lösningsorienterad.

Karl Fredrik ger också råd kring att starta eget företag, något som berör flera program på Ystad Fria Läroverk.

– Gör något som du kan stå för, gör det till ditt egna och involvera även kundernas önskan i ditt företagande för att allt ska bli så bra så möjligt, en viktigt del är också företagsekonomi, säger Karl Fredrik.

Vad som är det bästa med floristyrket är tydligt för Karl Fredrik.

– Man får ta del av väldigt mycket. Olika årstider, trädgårdsväxter, olika tillfällen och evenemang som mässor och bröllop.

Ystad Fria Läroverk är glada över att ha Karl-Fredrik som samarbetspartner. Karl-Fredrik är en utmärkt förebild för eleverna och inspirerar dem att följa sin passion och sträva efter att bli skickliga florister.

Presskontakt

Relaterat material