Alla nyheter

Fria träningskort till samtliga elever på Ystad Fria Läroverk

16 september, 2021

Nu kommer alla elever på Ystad Fria Läroverk att få fri tillgång till samtliga Nordic Wellness gym i hela Sverige. “Väldigt roligt och viktigt att kunna göra den här hälsosatsningen för samtliga elever där vi når även elever som inte tränat så mycket tidigare”, säger skolans rektor Anders Wramnell.

Läs artikel »

Läs artikel

Elever på Ystad Fria Läroverk arbetar för minskad trängsel i centrum

26 april, 2021

Under våren arbetar ett flertal gymnasieelever vid Ystad Fria Läroverk i centrum med uppdraget att påminna Ystadborna om de restriktioner som råder under den pågående pandemin. Detta på initiativ av Ystad i Centrum (fd Citygruppen) som under året fått indikationer på att ystadborna inte håller tillräcklig distans i centrum.

Läs artikel »

Läs artikel

Watma Educations skolor inför en app som varnar vid olyckor och särskilda händelser

15 april, 2021

Nyligen har utbildningsföretaget Watma Education lanserat en varningsapp som deras skolor ska kunna kommunicera via om något allvarligt skulle inträffa. Appen har installerats på personalens telefoner och datorer för att de snabbt ska kunna larma om olika händelser.

Läs artikel »

Läs artikel

Ystad Fria Läroverk deltar i ”Jerusalema challenge”

5 mars, 2021

”Jerusalema challenge” har blivit den senaste i raden av virala danstrender. Gymnasieskolan Ystad Fria Läroverk vars koncept bygger på studier och träning, var inte sena att hänga på trenden.

Läs artikel »

Läs artikel

Rekordmånga elever vill studera på Ystad Fria Läroverk: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept är”

23 februari, 2021

Ystad Fria Läroverk har i årets preliminärval fler förstahandssökande än någonsin tidigare. Skolans rektor, Mikael Espenkrona, gläds åt beskedet: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept för ambitiösa studier och träning är”.

Läs artikel »

Läs artikel

Fria Läroverkens betygsresultat 2020

1 juli, 2020

Sedan juni 2020 offentliggör inte Skolverket längre betygsstatistik på skolnivå. Därför redovisar Fria Läroverken här samtliga resultat för avgångseleverna vårterminen 2020.

Läs artikel »

Läs artikel

Karlshamn & Ystad storsatsar på utveckling av yrkesprogrammen

4 december, 2018

Karlshamn och Ystad Fria Läroverk inleder ett samarbete med konsultföretaget Btv. Nordic AB med syfte att utveckla skolornas yrkesprogram. Arbetet handlar framförallt om att stärka kopplingen mellan skolans program och näringslivet.

Läs artikel »

Läs artikel

Handelselever stärker handeln i Ystad

1 juni, 2018

I torsdags anordnade Handelseleverna ett event på stan i syfte att stärka handeln i Ystad. I samarbete med Ystads Köpmannaförening såg eleverna till att Ystadborna skulle komma i stämning inför Sveriges nationaldag, allt för att få en mer levande stad.

Läs artikel »

Läs artikel

Ekonomiprogrammen certifierade i Malmö och Ystad

26 april, 2017

Ekonomiprogrammen på Fria Läroverken i Ystad och Malmös har blivit certifierade som diplomerade gymnasieekonomiutbildningar. Certifieringen utfärdas av certifieringsorganet för Diplomerad Gymnasieekonom och gäller i tre år framåt.

Läs artikel »

Läs artikel